onsdag 31 mars 2010

Påskvecka

Det är redan påsk, för mig känns det typ som om det fortfarande är februari =)
Denna veckan har det hänt och händer en hel del, därav lite passivitet på bloggen.

I måndags var jag och Camilla i stan och handlade tärnklänning till mig, lite ångestladdat med tanke på att kroppen har sett bättre ut. Men klänning hittades i alla fall så nu är det löst. En fika på stan hann vi också med innan Camilla fick rusa till jobbet, och jag fick köra hem för att på kvällen gå och se Jesus Christ superstar i Korsbackakyrkan tillsammans med mamma.
Sixten och Martin fick stanna hemma.

I går tog jag och Henke Kävlingerundan tillsammans med våra barn. Helt underbart väder med strålande sol!
På kvällen kom Malin hit och hälsade på och åt middag och umgicks lite med sin systerson.

I dag har jag och Sixten varit hos Sofie och Eddie och hälsat på under eftermiddagen. Vi skulle egentligen promenerat men det var inget roligt väder.

I morgon däremot blir det promenad ner till Kävlinge för att handla present till morfar, och handla papper till dopinbjudningskorten som jag suttit och pulat med om kvällarna och som nu är färdiga.

Dagarna som följer är Martin ledig och det står utearbete på schemat, trädgård och trädäck närmre bestämt.

På kvällarna är vi bortbjudna till mamma och pappa (fredag) Carina och Henke (lördag) och mormor och morfar (söndag)

Nu hoppas vi på ett fantastiskt väder hela påsken, så man (de som jobbar vanligtvis alltså!) kan njuta riktigt av långledigheten!

GLAD PÅSK!

söndag 28 mars 2010

Söndag kväll...

Sonen sover i sin säng och mamman ska hålla sig vaken en timme till för att sedan mata och sedan få några timmars sömn innan det är dags för nästa måltid.
Det är verkligen en kvällskille vi har, är hellre vaken då än morgnarna.
I går råkade vi somna om en gång extra efter morgonmålet, och vaknade 10.40 av att telefonen ringde... Men det gjorde inte så mycket, ösregn ute gjorde inte att man var så sugen på det trädgårdsarbetet som stod på schemat.
Vi ändrade planerna lite, bakade en tigerkaka och bjöd hit Henrik, Carina och Stella på fika. Det var typ all action som hände i går...
I dag gick det lite bättre, far och son gick upp 9, mamman 10. Efter middagen var det dags för Sixten att sova, och för föräldrarna att bege sig ut i trädgården och bygga färdigt staketet och en grind runt trädäcket. Riktigt snyggt blev det, har inte tagit foto men det kommer!
Till påsk är planen att trappan till däcket också ska bli färdigt, sedan börjar det likna något.
Dock felas en sak... Poolen... Linern frös sönder i vintras. Ny liner kostar 20000:-, känns lagom kul när man precis lagt nästan 11000:- på ett nytt garagetak. Vi får se lite hur prioriteringarna på investeringarna faller, men det lutar nog åt att poolen får vila ett år.
Men vi har i alla fall ett fasligt snyggt trädäck att sola på, inte fy skam!

fredag 26 mars 2010

Nästkusinträff

I onsdags träffades de två nästkusinerna för första gången. Tre veckor och två dagar skiljer det mellan Leo och Sixten. Att ta foto på två stycken bebisar samtidigt är inte helt lätt, för att få bästa möjliga skymt av båda är det lättast att visa flera av fotona!






Deras mormödrar hade fullt upp att umgås med sina barnbarn... och med varandra!




torsdag 25 mars 2010

Stor liten busunge


Efter dagens "besiktning" kan vi nu konstatera att Sixten är 58 cm lång och väger ca 4800g.
Det märks också på honom att han blir äldre, det kommer fler och fler leenden, och snacket blir mer och mer. Lyckades fånga lite av pratet på film till och med!

tisdag 23 mars 2010

Lite bilder...

Det är väl dags att lägga ut lite nya bilder på lillkillen. (Som om här inte finns många redan!)
Men han växer i en rasande fart, och för de som inte träffar honom så ofta vet jag att bilder regelbundet är uppskattat! På torsdag är det dags för BVC igen, vägning och mätning, se om han fortsätter växa i rasande fart, i så fall kommer vi att ha en jättebebis innan året är slut =)
I går testade jag också livet som "lattemorsa", då jag och Sixten var på fik tillsammans med Camilla och Tuva. Jag har varit på fik med Camilla och Malin en gång också, med Martin i krokarna som backup och Sixten skulle bli less på det, men han skötte sig exemplariskt då och så även i går!
I dag har Sofie och lilla Eddie varit på besök här. Eddie och Sixten var planerade till samma dag från början, men när det väl kom till kritan så blev Eddie nästan en hel månad äldre. Det är roligt med någon som har barn som nästan i samma ålder, det blir mycket barnsnack =) Mycket trevligt var det, blir nog en date till nästa vecka!



Gymet har blivit mer uppskattat nu, speciellt apan som hänger till vänster och som han tittar på gillar Sixten att smälla till, ibland kan han ligga där upp till en halvtimme och bara titta, prata och slå lite på apan...


På treveckors-kontrollen visade Sixten bland annat för BVC-sköterskan att han är stark i nacken, och hon tyckte vi kunde öva lite magläge. Han protesterar inte, men orkar inte hålla huvudet uppe så länge förrän han störtar med näsan före ner i kudden =)


Moster Camilla har en skön famn att sova i...


Anton vågade hålla för första gången i helgen, med hjälp av Martin...


Börjar minsann bli en liten tjockis...=)


Och så måste vi ju också stolt visa upp Sixtens första post han fått!
Avsändaren är Bella, som jag gick samma klass som på mellan och högstadiet.
Paketet innehöll ett par jättefina skor som nog passar Sixten perfekt till sommaren.
Stort tack för dessa =)



lördag 20 mars 2010

Dagens guldstjärna går till...
Carina!
Hon tipsade i veckan om Vyssan Lull-tassar. Ser ut som bollar nästan, som man skruvar fast i sängbenen. Dessa tassar gör att sängen gungar, som en vagga typ.
Så Martin använde sin lunch i torsdags till att åka in till Babyproffsen och skaffa dessa tassar, och sedan monterades dessa när vi kom hem.
När så kvällen kom och det var dags att lägga lillkillen, så somnade han direkt. Har aldrig hänt innan. Sov sedan snällt i sin säng i fem timmar. När han sedan ätit ville han dock inte somna om i sin säng, så då fick han sova hos mig, men det var en halv seger i alla fall!
I går kväll somnade han också snällt i sängen, sov lika länge, och somnade sedan om i sin egen säng! Så hela denna natten har föräldrarna haft sängen för sig själv!
Sedan startade Sixten att fira helg med att sova till strax efter tio, det är vår kille det ;)


fredag 19 mars 2010

Trött kille..


Det tar på krafterna att bråka med mamma om vilken säng man ska sova i. Jag vann fighten i går kväll, Sixten vann den i natt efter en timmes kämpande. Efter att ha kämpat med en kille som verkade klarvaken tog jag honom till sist och lade honom bredvid mig i sängen. Hade knappt lagt hans huvud på kudden förrän han snarkade gott... Envisa rackarunge! I morgon är Martin ledig så då kan han vara delaktig i fighten, och vi blir två mot en =) (dock inget som talar för att vi har större vinstchanser...)
Nu har Sixten sovit i tre timmar. Vi körde ut till Maxi halv elva, och var hemma 1.5 timme senare. Och då sov han ändå till halv tio idag! Han brukar inte sova middag så länge på förmiddagen utan tar det långa passet på eftermiddagen, blir nog tvärtom idag!

Ha en riktigt härlig fredag och helg, för den är ju faktiskt väldigt nära nu =)

Var lade jag minnet?

Jag beklagade mig en gång nu innan Sixten föddes att jag glömmer så himla mycket. "Vänta bara" sade min kollega Cina, "värre blir det". Jag vägrade tro henne, tyvärr stämmer det.

Jag sorterade bland alla våra cd-skivor för några veckor sedan för att lägga undan en hel del innan vi har skaffat någon bra förvaring till dem. Däremot lät jag sju stycken vara kvar på nedanvåningen, dessa sju är nu puts väck...

För ett tag sedan köpte jag ett "magstöd" som ska vara bra för magopererade och snittade för att ge mage och rygg ett bra stöd. Detta stöd ligger nu... eh... ingen aning...

Min vårjacka som jag inte haft på ett år och betalade ganska mycket för hittade jag inte heller häromdagen. Letade som en besatt. Men efter några dagar återfanns den... i en garderob, otippat va?!?

Det konstigaste av allt som försvunnit är faktiskt min lergryta. Hur lätt är det att gömma en sån liksom? Har verkligen letat ihjäl mig efter denna gryta, men den är borta. Och då är det inte alltför länge sedan jag hade tag i den sist (strax efter jul).
Någon gång ska väl alla dessa saker komma till rätta, kanske när minnet gör det =)

Det är säkert fler saker jag gjort av med, men det kommer jag inte ihåg vad det är just nu... =)

torsdag 18 mars 2010

Torsdag kväll, och dagarna bara rusar förbi. Snart är Sixten en hel månad gammal!
Just nu ligger han i sin pappas famn och äter. Jag sitter vid pappans dator och bloggar.
Sixten har en lite konstig matrytm... Kan sova många timmar i sträck, för att sedan vakna och vara vrålhungrig, hungrigare än vad det finns resurser till, så då tackar vi för att det finns mjölkersättning. I går var första dagen på nästan två veckor som han klarade sig utan ersättning så vi trodde att det kanske var över nu, men nej då. Efter att ha rivit av en eftermiddagsvila på 3.5 timme så är det knappt någon botten i den lille killen.
I dag har vi varit på mitt jobb och hälsat på. Kom på när jag var på väg dit att jag inte jobbat på över två månader. Kul att träffa alla igen, stora som små, det är inte utan att man saknar dem en aning. Men jag myser av att vara hemma också, jag misstänker att tiden kommer att gå väldigt fort ändå, och helt plötsligt står man där igen på jobbet, och Sixten är stor och går på dagis...
Nu ska jag slappa i soffan, mysbyxorna är redan på, och sonen färdigäten och på väg in i drömmarnas land...

onsdag 17 mars 2010

photoshopproblem....

Alla som är hejare på photoshop eller dator överhuvudtaget får gärna läsa följande och klura på mitt problem...
Helt plötsligt när jag redigerar bilder och sparar dem i photoshop (i .jpg-format) så skadas filerna.
De går att se dem i datorn, mailar jag dem till någon annan kan de öppna dem i sin dator, lägger jag ut dem på bloggen funkar de där också.
MEN
lägger jag dem på ett usb-minne för att sätta detta i skrivaren och skriva ut foto så står det på displayen i skrivaren att filen är skadad...
Det går inte heller att lägga in bilden på ett sd-minneskort, för där står också att filen är skadad, tittar man i kameran så står det okänd fil.
Efter mycket joxande har jag kommit fram till att photoshop är boven. Jag kan inte skriva ut foto direkt från datorn utan måste gå via USB eller minneskort, för annars skrivs det ut på en hel A4 och inte på litet 10x15 fotopapper...
Jag tror inte det går i alla fall, har en hp-photosmart, och enligt bruksanvisningen så går det inte...
Någon som vet vad problemet är?
Jag har återställt alla inställningar i photoshop utan resultat...
För alla er som inte är så insatta i detta:
Ursäkta det tråkiga inlägget, men detta har irriterat mig i flera dagar nu...

Tuva och Sixten

Centrera

Dessa två sötnosar skulle varit födda med en månads mellanrum, men Tuva valde att komma cirka tre veckor tidigare, så det blev mer än två månaders skillnad, och vars ett år fick de med! Men det förhindrar förhoppningsvis inte dem att härja runt tillsammans när de blir lite äldre, precis som Tuvas pappa och jag gjorde när vi var små!
Titta förresten så snällt Tuva ligger, Sixten blir som vanligt mindre glad när man lägger honom ner =)

måndag 15 mars 2010

Välkommen!


Leo, Sixtens nästkusin som föddes i dag, 02.08. Han tog, precis som alla andra bebisar i släkten, god tid på sig då han var planerad till den 26 februari... Har precis förhört mig med den stolta mostern, som berättade att allt gått bra och att familjen mår bra. Stort grattis till prinsen säger vi på Asagatan:)

torsdag 11 mars 2010

Vardagsmys


Vi sitter i soffan och myser lite efter en tur på Maxi. Lilleman är nyäten och trött, se vem som vinner kampen om att sova i sängen:)

onsdag 10 mars 2010

Männen i mitt liv...

Vet inte hur många kort jag har på Martin och Sixten när de ligger och myser, vilken är den absoluta sysselsättningen - för båda två!
Båda dagarna när Martin kommit hem från jobbet har han snabbat sig in och bara längtat efter att få ta sin son i famnen och bara mysa. Båda dagarna har Sixten sovit... När man väl hör hans första skrik har Martin rusat dit, tagit upp honom, för att konstatera att det luktar lite suspekt i blöjan, åtgärdat detta för att sedan ha en arg och hungrig son som bara vill till sin mamma och äta...
Sen kan kvalitetstiden börja! I går såg det ut så här i två och en halv timme här hemma:


En pappa som är trött efter en hel arbetsdag, och en Sixten som är helt utslagen efter sitt andra bad i livet. Denna gången gillade han det lite bättre, och kunde ligga kvar i badbaljan ända tills han valde att spä ut badvattnet lite.... Då tyckte hans föräldrar att det var dags att gå upp =)

Det pågår också en daglig kamp här hemma om att övertyga sonen att hans säng är väldigt skön att sova i... Funkar lite då och då. Synd för honom att han har en mycket envis mor, annars hade han sovit mellan oss varje natt fortfarande. Och det är klart, har man legat och sovit på pappas mage i två och en halv timme är det inte så populärt att lyftas över till sin egen säng. Det kvittar hur tungt han sover, så vaknar han när man lägger honom, protesterar, får nappen och somnar om. Vaknar ibland till en eller flera gånger efter det, känns i bland som om man är en jojo när man skuttar (eller släpar sig!) ur sin egen säng bort till hans, i med nappen ner igen upp igen... Men skam den som ger sig!

Med tanke på att min kära sambo ska upp vid sextiden om morgnarna erbjöd jag honom att vi kanske skulle överväga att sova i olika sovrum om vardagarna för att han ska få lite ro och inte vakna varje gång sonen skriker för att mamman vägrar ge sig. Svaret jag fick på det var:
- Pax för att ha Sixten i mitt sovrum!
Så det projektet lades ner...

Nu låter detta som världens grej kanske men det är det verkligen inte! Sixten vaknar bara en gång varje natt för att äta, och det är efter det som övertalning "sova i egen säng" startar. Som längst har vi varit vakna 1,5 timme på natten men det har som tur är varit mer undantag än regel! Så jag klagar verkligen inte!
Just nu ligger Sixten och sover, har gjort det sedan två så idag borde han vara vaken när Martin kommer hem... kanske =)

söndag 7 mars 2010

I morgon börjar allvaret...

I morgon är det måndag igen, och dags för Martin att dra på sig snickarbyxorna igen och köra till jobbet...
Känns väldigt konstigt faktiskt. Märkligt också att Sixten igår passerade två veckor i våra liv. Så fort denna tiden har gått, och så mysigt vi har haft det.
Jag och Sixten tänkte fortsätta mysa om dagarna, men han kommer nog sakna sin pappa på dagarna. De har spenderat många timmar tillsammans, snarkandes ikapp. Att sova hos pappa är nog något av de mysigaste som finns enligt Sixten. Så mysigt att man glömmer bort att vakna och vara hungrig cirka var tredje timme som han annars gör, utan kan lätt sova fyra-fem timmar hos sin pappa. De får ta igen allt mys på helgerna istället.
Och vi två ska klara oss själva, fortsätter han att vara så snäll kille tror jag inte det ska vara något problem.
Veckans utmaning blir BVC-besöket på fredag, redan halv tio, så tidigt är vi inte vana att gå upp nu för tiden =)
Ha en trevlig vecka alla!


Sover gott, med ett leende på läpparna!

onsdag 3 mars 2010

Stor kille som inte gillar att bada...

I går var det premiärdopp i badbaljan för vår lille kille. Bilden talar väl för sig själv vad han tyckte om det...



Efteråt låg han helt skräckslagen i min famn, med denna minen fastfrusen i ansiktet, påminde lite om tavlan "skriet"...



Däremot är vår lille kille glad för mat, det visade sig inte minst på BVC idag, där vi fick bekräftat att han blivit längre, är nu 55 cm lång, och väger nästan 400g mer än förra veckan, inte illa =)
Så här glad blir man när man fått mat i magen:





tisdag 2 mars 2010

Hemma i en vecka

Nu är det exakt en vecka sedan vi kom hem. Vad tiden går fort!
Sista veckan Martin är hemma sedan börjar han jobba igen, och jag och Sixten ska klara oss själva på dagarna, hur ska detta gå, han som tycker att pappa är så gosig att ligga och sova på framför tv:n =)

Jag vågar knappt skriva det, men det är nog en av världens snällaste bebisar vi fått.
Han vaknar två gånger per natt för att äta, och somnar sedan direkt snällt igen.
Han sover också väldigt gott i sin vagn. Idag tog vi en promenad ner Kävlinge och tillbaka igen klockan 13,00 och han sover fortfarande gott i vagnen nu mer är tre timmar senare... Vi håller alla tummar för att detta håller i sig!
I morgon är det dags för andra BVC-besöket. Jag tror han har växt lite till (var 54 lång sist) då hans strl. 50 pyjamaser börjar bli lite små...

Lite fler bilder från veckan som gått:

Sitter och spana i sin babysitter, manen på hästen från mormor och morfar är mysig att fläta in fingrarna i...


"Jungfrufärden" i barnvagnen gick till Carina och Stella i onsdags, den rullade på fint, och det var en lagom sträcka att börja med när man kunde stanna och dricka kaffe halvvägs=)


Sover gott i sin säng, han var inte helt förtjust i att ha så mycket plats först, så vi fick bulla upp med gosedjur runt honom så det kändes lite "trångt", så nu sover han snällt i sin säng på nätterna!

måndag 1 mars 2010

Första veckan hemma

Första veckan hemma har besökarna strömmat in på Asagatan. Många som ville hälsa på vår lille kille, och många fina presenter har han fått.

Som ni kanske märkt så är denna bloggen just nu lite insnöad på en enda person, vilket ni nog får finna er i ett tag =)
Här följer lite bilder på alla besökare, vi missade dock Malin & Peter och Martins mormor & morbror, så ni får fastna på bild nästa gång i stället!


Farfar


Farmor


Morfar


Mormor


Moster Camilla och kusin Alva
(Alva frågade för övrigt om hon fick ta med honom hem, vilket tyvärr inte gick...)


Moster Malin & "morbror" Jakob


Mammas mormor Gullan


Mammas farmor Carin (som var gift med en Sixten Bengtsson)


Farbror Patrik


Vi har själv också myst massor med vår lille kille i veckan =)

Vi var i går på den första långvisiten utanför hemmet också. Jag och Malin firade våra födelsedagar hemma hos mamma och pappa. Så idag, på min riktiga födelsedag, ska vi bara vara hemma och mysa vi tre. Sonen startade dagen med att sova till 10.30, så det gjorde föräldrarna med =)