måndag 27 september 2010

Född himmelsblå


Åker man iväg utan sitt barn får man ju ha present med sig när man kommer tillbaka!

söndag 26 september 2010

Första daten


Vissa tycker att bio är den perfekta daten, andra går på restaurang, för sportnördar är fotboll en perfekt date. Vad vi kan komma på (minnet är ju som en tesil ibland) så är detta det första vi gör på tu man hand sedan Sixten föddes. Som vi själva har bestämt alltså. Vi har varit bortbjudna utan barn, vilket har varit fantastiskt roligt också, men detta planerade vi själv och Martins mamma ryckte in som barnvakt. Och ni som inte listat ut det innan så gick vi och såg MFF-IFK Göteborg nu ikväll, en perfekt date då himmelsblått vann och klättrade ännu en gång högre än HIF i tabellen. I morgon är det AIK vi hejar på, då de möter just HIF.
Och det där med tesilsminnet, att matchen spelades den 26 september sade mig ingeting, typ som att min syster fyller år då... Hrm... Förlåt Camilla, hoppas du haft en fin födelsedag i alla fall... :)

lördag 25 september 2010

Tröttis


Snornäsa, lite feber och gojs i ögonen. Är det konstigt att man då snarkar som en hel karl? Nej, frågan är bara hur det blir med ordinarie läggdagstid med tanke på att han sover nu, klockan halv sex, och framförallt hur natten blir. Hmm kanske tur att man fick sova nio timmar i sträck i natt...

torsdag 23 september 2010

Det går upp, och det går ner

Återigen dags för ett besök hos Viktväktarna, och i dag valde vågen att stanna 0.7 kg tidigare än sist!
Jag pratade med Malin tidigare idag, och ser man till den totala viktförändringen så har hon gått upp ungefär lika mycket som jag gått ner. Men Malin ska ju helst gå upp i vikt, för bebisens skull. Och det är ju lite lustigt att vi följs åt fast tvärtom, ja ni fattar nog vad jag menar! Så Malin, jag tänkte att du skulle gå upp sådär en tio- femton kilo till, går bra va? ;)

onsdag 22 september 2010

Busunge?


Eller har har bara ett ovanligt stort intresse för blommor? Gränsen är hårfin, killen gillar i alla fall att pilla i jorden och dra i diverse gröna växter, och så gillar han att busa med, får riktigt bus i blicken ibland och skyndar iväg mot ett bestämt mål (oftast trappan eller blomman på bilden) stannar nästan framme och tittar efter mig, precis som om han bara väntar på att jag ska stoppa honom. Sedan tar han full fart igen mot sitt mål, om inte hans mamma redan stoppat honom vill säga...

Idag hann vi!


Både en timmes promenad och sedan full fart i sandlådan och gungan, helfestligt!

tisdag 21 september 2010

Borde...

...Lägga in bilder i datorn
...Tömma diskmaskinen
...Vika tvätt
...Blogga om roligare saker
...Ladda Sixtens välling inför i morgon bitti

och säkert en massa annat.

Vi var hos Martins föräldrar en sväng nu i kväll, lämnade en tv och hämtade äpplen.
Sedan körde vi cirka 200 meter bort till Sofie, Mattias och Eddie en snabb vända.
Efteråt körde vi hem, lade Sixten och jag gav mig ut på joggingrunda. Sedan störtade jag i soffan, och ligger här fortfarande.
Jag som tänkte lägga in bilder och recept på dagens viktväktarrecept, hmmm, får nog bli i morgon i stället. Nu ska jag nog störta i säng i stället, natti natti!

måndag 20 september 2010

Antiklimax


Jag tror på att man mår bäst av en dos frisk luft varje dag, så vi försöker komma ut med Sixten minst en gång om dagen i ut och skur. Eftersom han älskar att vara ute och bara åla runt på marken så drog jag på honom massa kläder i dag för en utevistelse i regnet. Sixten som hatar det där med att klä på sig skrek och ålade sig igenom påklädning av tjocktröja, skor, jacka, regnbyxor, vantar och mössa. När väl allt var på och jag öppnade dörren ut sken han upp och kröp ut direkt medan jag tog på min mundering. Fleece och regnkläder, mössa och vantar för min del med, jag tänkte minsann inte gå hem bara för att jag frös i alla fall! Jag hade till och med fyllt termosmuggen med nybryggt, nymalt kaffe att dricka, eftersom jag vet att när Sixten väl kommer på gräs eller i sand så kan ha ligga eller sitta länge och filosofera och utforska. Målet var lekplatsen med både sandlåda och bebisgunga som ligger ca 100 meter bort. Men vad händer efter bara några steg? Lillfisen somnar! Men hallå? Vår uteftermiddag då? Enligt hans vanliga rutiner brukar han hålla sig vaken i alla fall 1.5 timme till. Så kan det gå. Det fick bli en promenad i stället. Kaffet var gott i alla fall...

torsdag 16 september 2010

E.F.I.T

Är en förkortning av Ett Foto I Timmen.
Det var "inne" på vissa bloggar i alla fall för några år sedan, och var ganska trevligt tyckte jag så jag testar det också. Det går helt enkelt ut på att ta ett foto i timmen under dagen. Så nu får ni en inblick i hur en dag med Sixten kan se ut, en vanlig onsdag när vi inte har något skrivet i kalendern, i alla fall på dagen.


7.30
Sixten tyckte det var dags att vakna, som man ser på min vackra nuna så var inte jag inne på samma linje, och tog in honom till mig för att se om han kunde somna om. Det funkar ibland, men efter att en viss lukt spred sig i rummet var det bara att masa sig ut till skötbordet istället


8.30
Frukost. Leverpastejmacka är mums tycker Sixten, även om det är ett fasligt sjå att få in bitarna i munnen...


9.30
Dagliga motionen för min del, och dagens friska luft och förmiddagsvila för Sixtens del.
Bilden är tagen mitt ute i Lackalänga, cirka 30 minuters promenad hem. De mörka molnen ni ser på bilden började dela med sig av sitt innehåll cirka två minuter efter bilden tagits.
Jag såg ut som en dränkt katt när jag kom hem. Inte ens underkläderna var torra. Men så kan det gå när man blir lurad av att solen lyser från en klarblå himmel när man går hemifrån...


10.30
Hemma igen, vakna, och med torra kläder. Dags att tvätta dagens första maskin tvätt, och Sixten hjälper givetvis till på sitt lilla vis...

11.30
Vi gick upp på ovanvåningen för att leta fram lite papper och pennor att använda till Sixtens fotoalbum. Jag passade på att röja lite däruppe också. Eftersom vi i princip aldrig är där uppe tyckte Sixten det var helfestligt att utforska vad som fanns. Den stora spegelskjutdörren var särskilt intressant, och där var en riktigt rolig typ inne i den med, fast när man skulle pussa den var allt man fick en kall smäll på munnen...


12.30
Lunchen är precis uppäten och det är dags att leka igen. Han har blivit väldigt duktig på att klättra, vår lille prins, så att klättra upp i leksakskorgen är ingen konst längre!


13.30
Sixten har precis somnat och jag passar på att ta en kopp kaffe och läsa tidningen innan han vaknar igen.


14.30
Helt nyvaken, och så fort man vaknat ska man sätta sig eller resa sig upp, hur yrvaken man än är...



15.30
Inne på rummet och leker, vi läser en massa av Sixtens böcker, vilket han tycker mycket om.



16.30
Eftersom Martin skulle iväg nästan direkt efter att han kommit hem gällde det att ha maten klar. Då får man köra med lite mutor eftersom Sixten ofta själv är lite gnällig och hungrig vid den tiden. Lite banan att plocka med och tugga på ger mig en chans att hacka grönsaker och laga mat.


Detta var vår onsdag, och en ganska så klassisk dag när vi inte har annat planerat. Man tillbringar mycket tid på golvet under dessa dagar, eller så passar man på att plocka undan i det rummet som Sixten tycker är intressant för stunden.
Nu ska jag snart lägga mig. Klockan börjar bli mycket, och jag är ganska trött. Sprang hem från Viktväktarna idag, det tog ca 25 minuter så jag hade ett ganska bra tempo.
Resultatet på VV idag var något sämre än sist, vilket var väntat, men det blev ändå ett minus, 0,6 kg. 100 gram till och så får jag ytterligare en guldstjärna, så den tar vi nästa gång =)



Svar till Katrins kommentar:

JA!

onsdag 15 september 2010

Skånederby på tv:n, sjukt spännande, och nervöst. När man hörde hymnen fick man gåshud, tänker tillbaka på den tiden jag och Katrin stod och skrålade i klacken, det var tider det :-) Nu sitter man här hemma i soffan och är avundsjuk på cirka 24000 personer, alla de som befinner sig på plats. Nu är det halvlek och Malmö leder med 1-0, vi håller alla tummar och tår för att det ska hålla hela vägen fram.

tisdag 14 september 2010

Fotokavalkad

I dag har jag äntligen fått tummarna loss och skickat fler bilder till framkallning. Ända från april hade jag bilder som inte är framkallade, och det har blivit väldigt många bilder mellan april och september. Men så har jag ju också haft en rolig kamera att fota med =)
Så mycket man ändå har gjort dessa månader, och vad fort tiden har gått!
Här följer en del av alla de bilder som tagits sedan april. En del av dem har redan lagts ut på bloggen tror jag. Titta och njut ;-)









Sixten sex månader!

Nej, jag har inte blivit knäpp, jag vet att min prins snart är sju månader gammal.
Jag satt och tittade igenom bloggen tidigare idag och såg då att jag glömt lägga upp sexmånadersbilden. Jag brukar alltid lägga upp månadsbilden den 20:e, men eftersom vi var bortresta då så kommer den här, något försenad:

sexmanader


Tandborsten är väldigt god, nog främst för kliande tänder som kikade upp strax efter femmånadersdagen.
Det här med att ta sig framåt har Sixten också börjat få kläm på, det ser ut som om han simmar nästan, men framåt kommer han!

söndag 12 september 2010

Glömde ju....


Avlägga veckans VV-rapport. Lite fel blev det i torsdags då jag fick gå på det tidiga mötet innan kvällsmaten istället för det efter. Plus att jag precis innan powerwalkat och cyklat fort som bara den, av den enda anledningen att jag var sent på det. Så resultatet blev i alla fall -1.8 kg. Väldigt mycket, och på torsdag kan jag nog inte förvänta mig något alls direkt, då det är som vanligt igen.

Trött


I går var det familjen Christenssons årliga kräftskiva, och som vanligt vad det mycket roligt och blev ganska så sent. Julia somnade sittandes i Paulas knä med pannan i bordet... Efter ett massivt omega tre intag begav sig de flesta av oss som var kvar och vakna ner i källaren för lite Singstar. Klockan halv två var vi trötta i både hals och kropp så då fick det bli hemfärd. Sixten var skonad från snapsvisor och skrålande artist-wannabes och fick tillbringa natten hos sin mormor och morfar, där han sovit snällt som tur var! I morse åkte vi och hämtade vår prins, åkte till Christenssons för att hämta lite kvarglömda saker, hem och sova middag lite, Sixten i alla fall, byta om, packa, och sedan åka och gratulera Håkan som fyllt år förra veckan. Sixten som sov en sväng på kalaset var på strålande humör när vi kom hem vid sextiden, och kröp runt i hela huset och letade efter misstag mamma och pappa gjort, typ tappat ett kvitto på golvet eller glömt stänga diskmaskinen. Fullt ös alltså! Jag tog mig ut och sprang en sväng. När klockan var nästan nio somnade Sixten och vi störtade i soffan. Men ambitionen att orka se en film på det
dog ganska snabbt. Det blev tandborstning och sängen för min del. I morgon är det en ny vecka och den ser faktiskt ganska lugn ut för min och Sixtens del! Blir nog till att gå och testa några gungor på någon lekplats och annat mysigt!

fredag 10 september 2010

Teståker farmors nya cykel


Sixtens farmor fyllde år i måndags, men var då i Skottland på semester och kom hem nu ikväll. Här hemma väntade en helt ny cykel på henne från barn och barnbarn. Sixten var på partyhumör fast klockan var efter läggdags egentligen när de kom hem. Men så hade han också busat med Alva hela förmiddagen så han sov två timmar på eftermiddagen vilket är ganska sällsynt nuförtiden, och vaknade inte förrän klockan fem. Så han var utvilad och pigg sen. Han somnade inte förrän klockan var nästan tio, och nu ligger han helt utslagen och snarkar högt i sin säng, och i rummet bredvid ligger ja och snarkar nog själv också inom några minuter!

tisdag 7 september 2010

Lika som bär?


Tog detta foto när jag och Sixten var hos familjen Christensson igår. Jag fotade ett annat foto, ett som föreställde Anton när han var i Sixtens ålder... Men visst är de lika?!? Det fanns flera foto i albumet som var väldigt lika Sixten. Alva pekade på bilderna och sade något i stil med "där är Sixten, och där badar Sixten..." det konstigaste är dock att många säger att Sixten är lik Martin och Anton är lik Göran...

måndag 6 september 2010

Prinsens nya kläder


Jag hittade lite finkläder till Sixten på rea. Två par skjortor och en tröja. Chinosen är köpta tidigare i år. Martin har nästan likadana så nu ska vi bara hitta en likadan skjorta så kan killarna matcha varandra riktigt ordentligt :-)

fredag 3 september 2010

Kameratömning

Då var det ett tag sedan sist man tömde kameran, så det har hunnit samla på sig lite bilder. Först ut var från när vi var i Göteborg med Martins föräldrar och bror.





Sover gott till ljudet från Liseberg, i sin nya snygga Armanimössa som han farbror köpt till honom!




Spanar in djur på Universeum

*****************************************************

Kommer ni ihåg när man var mindre, tryckte ihop sina kinder och sade "Min mamma säger att tjocka barn inte kan le..."

Lite såna flashbacks får man när man ser detta kortet.....




Pappas hörlurar med radio i är helfestliga, lite tunga att bära upp bara.....!









Killen som gillar att busa.....



....ÄLSKAR att busa......

...och finns det ingen som kan busa med mig så fixar jag buset själv....





Min älskade lilla busunge, kan ha sån bus i blicken ibland att man undrar hur det ska bli när han blir äldre, han är ju trots bara ett halvår....






I kväll har vi haft Göran, Anton och Alva på middag. Sixten älskar att vara med sina kusiner, och vill gärna vara hos Göran och busa. När Göran gick ut ur rummet var det en liten kille som började gnälla och kröp efter honom...
Så det har varit en riktigt höjdarkväll för Sixtens del, han somnade inte förrän klockan nio, och sover förhoppningsvis gott i natt. Han sov väldigt oroligt natten till idag, så vi hoppas på lite bättre sömn denna natten. Helt sjukt egentligen vad snabbt man vänjer sig vid att sova om nätterna. När han var uppe och åt en gång på natten var man ändå inte trött, nu känns det mer även om man bara varit uppe och stoppat i nappen och sedan kunnat störta i säng direkt igen.
Jaja, nog om det. Klagar inte eftersom jag vet att de finns de som har det MYCKET värre än oss när det gäller nattsömnen...

Nu är fotbollen slut, så nu är det dags att hoppa i säng.


torsdag 2 september 2010

Andra veckan


Och resultatet denna gången var 0,9 kilo mindre än sist. Detta innebar en guldstjärna också tydligen eftersom man får det för varje tre kilo man gör av med. Och för er som hänger med har nu räknat ut att jag har gjort av med totalt 3.5 kilo. Och eftersom jag är så himla duktig på att göra av med saker som aldrig verkar komma tillbaka så kan man ju hoppas att jag har samma effekt på kilona!

onsdag 1 september 2010

Sovmorgon eller inte?!?

Trodde inte det fanns olika varianter av det men har kommit på att det nog är så. Den senare tiden har Sixten tagit för vana att vakna vid sex, äta välling och sedan somna om till åtta ungefär. Det ser jag som sovmorgon, för klockan åtta är man utsövd, och jag brukar sova i alla fall klockan elva, så det blir sju timmars sömn innan det är dags att gå upp och värma mat. I morse försov Sixten sig och vaknade inte förrän klockan var nästan sju. Och eftersom det bara var minuter kvar tills Martin skulle upp så tog han matningen, vilket han annars aldrig gör under veckorna. Eftersom han jobbar och jag ändå oftast får sova om nätterna så tar jag nästan alltid matningen. Och även om jag visste att Sixten inte skulle somna om eftersom han sov en timme extra (han har en magisk gräns där, efter sex så somnar han inte om, och antingen vaknar han sex eller sju) så kändes det som om jag fått sovmorgon från tidiga passet. Ja så kan det vara, lite svamligt jag vet. Och *peppar peppar* så verkar tandsprickning och förkylning vara över för denna gången, så jag hoppas jag har en god natts sömn framför mig. Är lite seg i benen nu, startade dagen med Kävlingerundan och avslutade dagen med att springa. Så några timmars vila för benorna gör nog susen! God natt :-)